Måla trägolv? Här kommer några tips

Täckmålat trägolv är inte bara väldigt fint och en underbar inredningsdetalj när den matchar väggar och övrig inredning. Det är även mycket funktionellt eftersom man undviker slitage på golvet när man täck-målar. För bästa resultat, om man inte är händigt lagd, skall man anlita en professionell målare. De vet precis hur man utför arbetet och det kommer bli super-bra för målare göteborg. Dessutom lämnar de ofta garanti på sitt måleri göteborg vilket dels gör att värdet på bostaden går upp och dels ger dig en garanti på hur länge ditt täckmålade trägolv kommer hålla innan det behöver målas igen. Det är självfallet en smaksak hur ofta ett golv behöver målas men de flesta kan nog vara överens om att det skall målas om vid en viss punkt.

Vill du måla om ditt trägolv på egen hand?

Då är det viktigaste du har att göra, förberedelser. Förberedelser är allt när det kommer till att täckmåla trägolv. Det är då man tar sig från ett medelmåttigt eller undermåligt resultat till ett toppresultat måleri göteborg. Att bara slänga på ett lager färg är inget en riktig målare skulle göra för måleri göteborg. En riktig målare vet att man först skall slipa, tvätta och grundmåla golvet innan det målas. Eventuellt skall man köra en runda med maskinslip om det behövs.

Vad som behövs för att täckmåla trägolv

Du kommer behöva en del olika verktyg och material för att måla ditt golv och få ett bra resultat målare göteborg. Dessa är; hink, svamp, slipkloss, dammsugare, roller, förlängningsskaft, färgtråg, penslar, parkettskrapa, moddlare. Material; målartvätt, slippapper, golvfärg, maskeringstejp, grundfärg, lacknafta.

Se till att du har allt detta innan du startar ditt arbete, det är tröttsamt att vara mitt uppe i sitt måleri när man märker att något verktyg eller material saknas.

Tvätta golvet

Börja med att tvätta golvet med såpa så att all smuts och allt fett försvinner, skölj sedan med svamp och rent vatten. Låt golvet torka och börja sedan slipa bort ojämnheter med sandpapper för tapetserare göteborg. Efter slipning är det dags att dammsuga så att all damma försvinner. Golvet skall vid det här laget vara fullständigt torkat.

Är det golv obehandlat sedan tidigare? Det vill säga att det ännu inte har täckmålats av tapetserare göteborg, då skall du alltid grundmåla golvet innan du stryker på golvfärgen. Du kan måla golvet med roller eller pensel beroende på vilken struktur du vill ha på målningen. Var noga med att sätta maskeringstejp i hörn, längs lister och på andra ställen där du kan råka kladda till det annars!