Hur du lyckas med din flyttstädning

Med en lyckad flyttstädning menar jag en godkänd flyttstädning. Det är egentligen det enda kravet för att lyckas med städningen. För att få godkänt krävs det att städningen är noggrant utförd och att alla ställen som skall rengöras är rengjorda, fria från damm och smuts.

Flyttstädning tar lång tid

Tro inte att du skall lyckas med städningen på en dag, det är smart att börja städa vissa delar av bostaden redan två veckor innan du skall flytta. Det är förstås jobbigt att ha både det och själva flytten att tänka på. Jag rekommenderar alltid att man anlitar en flyttfirma eller städfirma för flyttstädning så man slipper tänka på det. Det är inte särskilt dyrt och du sparar mycket tid med alberts-service.se och energi på att anlita någon.

Förbered dig väl

När du skall utföra flyttstädning är det absolut smidigast om hela bostaden är tömd på möbler och även flyttkartonger. Det är alltså bäst att städa efter att man flyttat ut. Glöm inte att tillhörande utrymmen där städhjälp stockholm är bra såsom källare, balkong och garage också skall städas så även de behöver vara tömda.

Vad du behöver

Du behöver inte särskilt mycket men du kommer behöva rätt städutrustning för ett lyckat resultat och en smidig flyttstädning.

Bunkra upp med detta vid kontorsstäd: Trasor och tvättsvampar, dammsugare, skurhink, mopp, toaborste, fönsterskrapor, rengöringsspray och såpa, stålull, avkalkningsmedel. (tips!) Du kan använda bikarbonat för att kalka av det mesta!.

Planera din städning

Det bästa är att planera städningen från rum till rum och gå efter en checklista, det är många ställen i varje rum som skall rengöras grundligt. Det kommer gå smidigast om du har en checklista att gå efter. Det finns flera att ladda ner och skriva ut på internet.

En typisk checklista för ett rum

Rengöra alla målade ytor, såsom väggar och golvlister, dörrkarm, fönsterbåge, taklist, trösklar och liknande. Det skall inte finnas någon damma, fett eller smuts på dessa.

 Alla fönster skall putsas och självfallet skall handtag, fönsterbräda och allt annat även rengöras.

 Dörrar skall torkas och rengöras.

 Garderober och skåp skall torkas ur och göras rent.

 Ventialtionshål skall rengöras, du får då plocka av gallret och dammsuga inne i ventilationen!

 Eluttag skall torkas av.

 Taket skall dammtorkas.

 Golven skall dammsugas och sedan tvättas.

 Finns något annat i rum såsom, kyl, toalett eller element skall de också rengöras.