Detta behöver du veta innan du anlitar en webbyrå

Du läser förmodligen denna text eftersom du är på jakt efter en webbyrå som kan ta fram en ny webbplats åt dig, och behöver hjälp med att hitta den rätta byrån att arbeta med. En snabb sökning på Google räcker för att du ska hitta dussintals med webbyråer i ditt område. Så hur ska du begränsa urvalet och bestämma dig för vilken byrå som är den rätta för dig? Det är viktigt att du vet hur man jämför äpplen med äpplen när du letar, så du inte gör felaktiga jämförelser av de olika webbyråer som finns tillgängliga på marknaden. Med hjälp av tipsen nedan bör du kunna hitta rätt i djungeln av byråer och välja den som är bäst lämpad för ditt nästa projekt.

Börja med dig själv

Det första du bör göra innan du ger dig ut på jakt efter en webbyrå är att ta en titt på dig själv och dina behov – har du t. ex. behov av tjänster för en hemsida? Det finns nämligen ett antal frågor som först behöver besvaras för att en byrå ska kunna ge dig en meningsfull offert för webbdesign göteborg med squib. När du har en bra förståelse för ditt behov och dina krav, kommer du även ha mer på fötterna för att kunna fatta ett välgrundat beslut och välja den byrå som är bäst för dig. Du bör även ha tydliga förväntningar på projektet innan du börjar sålla bland alternativen på marknaden.

Ditt företag

Var beredd att beskriva ditt företag, ditt varumärke, din affärsmodell och andra delar av din verksamhet för dina potentiella samarbetspartners. Du bör även berätta om dina befintliga utmaningar och svårigheter med en webbyrå, samt hur du förväntar dig att din nya webbplats ska avhjälpa dessa.

Dina kunder

Beskriv din marknad och dina kunder. Genom att få en förståelse för din målgrupps demografi och geografiska läge, kommer din potentiella webbyrå enklare kunna förstå vad kunderna förväntar sig av din webbplats.

Dina konkurrenter

Vilka är dina konkurrenter, både på nätet och i det verkliga livet? Förklara hur din verksamhet särskiljer sig från konkurrenternas. På så sätt kan byråerna förstå vad du har att tillföra och hur din webbplats utformas för att stå ut från mängden.

Så går du vidare med valet av webbyrå

När du har träffat ett antal webbyråer och förklarat din situation och dina förutsättningar, är det dags att presentera din kravspecifikation för projektet. Detta är dock ett annat kapitel, men redan nu har du tagit de första små stegen mot ett välgrundat val av byrå!