Steg för steg hur du söker flyttfirma på nätet

Är man ny på internet kan det kännas förvirrande och ibland skrämmande att surfa. Det är ungefär som när man surfar i havet. Man kan knappt stå på brädan en sekund i början men efter några timmar börjar man få lite kläm på det. Efter några års daglig övning är man väldigt duktig och det känns ungefär lika lätt att surfa som att gå på platt mark. Nu skall inte jag svamla för mycket om oväsentliga saker utan jag skall ge dig en steg för steg guide till hur du på bästa sätt söker upp en bra flyttfirma på internet.

1.     Var förberedd med information om din flyttsituation

Redan innan du börjar din online-jakt på en grym flyttfirma är det bra om du har en någorlunda klar syn på hur omfattande din flytt är. Hur många kvadratmeter gäller det? Hur mycket saker? Möbler hos en flyttfirma bland flyttfirmor? Kommer flyttfirman behöva en skåpbil och två man eller åtta lastbilar och tjugo man? Det är bra att ha ett humm om ungefär hur mycket arbete det kommer att bli för flyttfirman.

2.     Öppna din webbläsare och gå till google.se

Nu börjar själva jakten, när du är inne på Google, skriv in sökorden flyttfirma + din ort. Efter ungefär en halv sekund bör du ha en lista med relevanta flyttfirmor framför dig. Dels i en så kallad lokal lista där registrerade verksamheter kan sätta upp sig och dels i en så kallad organisk lista med relevanta hemsidor. Det finns också en lista med annonser högst upp.

3.     Strunta i annonserna så kikar vi i de andra listorna

I den lokala listan kan du se betyg från andra som anlitat den flyttfirma du kikar på, det kan vara bra att även läsa igenom de recensioner som syns under betyget. Då kan du bilda dig en uppfattning av flyttfirmann erixonflytt.se som är i fråga och det kanske är en tidigare kunds kommentar som gör att du blir mer eller mindre sugen på att boka just den flyttfirman!

I den organiska listan finns hemsidor som ofta tillhör flyttfirmor eller hemsidor tillägnade att lista flyttfirmor. I dessa kan du snabbt hitta en lämplig flyttfirma.

4.     Begär offert från flera flyttfirmor

Det kanske känns dumt att begära offert från flera, som att du gör något fel men det är helt ok att göra så! Jag rekommenderar starkt att begära offert från 3-4 flyttfirmor eftersom du då kan jämföra priset för exakt samma arbete! Innan har du bara fått ungefärliga priser och nu vet du exakt vad alla firmor kostar för just ditt jobb! När du sett priserna och pratat med firmorna har du en klar överblick över situationen och kan göra ett informerat och bra val.